Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Werken in Denemarken

Het Deense Ministerie van Werkgelegenheid heeft een Engelstalige gids voor de Deense arbeidsmarkt uitgebracht met informatie voor buitenlandse werknemers en bedrijven.

Werk zoeken

Indien u een CPR-nummer heeft kunnen arbeidsbureaus en uitzendbureaus behulpzaam zijn bij het zoeken naar werk. In de 'Gule Sider' (Gouden Gids) www.degulesider.dk en telefoonboeken vindt u uitzendbureaus onder 'vikarbureauer'.

Werkloosheidsverzekering

Wanneer u een baan in Denemarken heeft is het aan te raden lid te worden van een Deense arbejdsløshedskasse, een soort werkloosheidsverzekering. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Arbejdsdirektoratet, dat onderdeel is van het Ministerie van Werkgelegenheid. Uitgebreide Engelstalige informatie vindt u op: www.adir.dk.

Salarisniveau

Een vergelijking tussen de salarisniveaus in Denemarken en Nederland is moeilijk te maken, aangezien de kosten van levensonderhoud en de belastingen in Denemarken aanmerkelijk hoger liggen dan in Nederland.

Arbeidsbureaus

AF-Storkøbenhavn
Vesterbrogade 123
1620 Kopenhagen V
www.jobnet.dk
www.eures.dk

Work in Denmark
Work in Denmark is onderdeel van het Deense Ministerie van Werkgelegenheid en heeft als doelstelling buitenlandse arbeidskrachten naar Denemarken te halen. De organisatie richt zich met name op de sectoren waarin tekorten bestaan, zoals de gezondheidszorg, metaalindustrie en biotechnologie, maar buitenlandse werkzoekenden uit andere sectoren kunnen eveneens van Work in Denmark gebruik maken.
www.workindenmark.dk

Voor de agrarische sector, voor jongeren tot 29 jaar:
Dansk Landbrug
Landøkonomisk Rejsebureau
Vesterbrogade 4A
1620 Kopenhagen V
Tel: +45 33 39 46 00
www.dansklandbrug.dk
www.traveltofarm.dk

Voor bemiddeling van tijdelijk werk in de landbouw voor ten minste zes maanden kunt u contact opnemen met: Stichting Uitwisseling en Studiereizen voor het Platteland
www.uitwisseling.nl

Bezoekersadres: Noordervaart 30, 1841 HA Stompetoren
Tel: 072-589 40 08
Postadres: Postbus 9225, 1800 Alkmaar
E-mail: info@uitwisseling.nl