Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Reisadvies Groenland

Laatst gewijzigd op 20-01-2016 | Nog steeds geldig op 31-03-2017

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Kaart bij reisadvies Groenland

Download de kaart (PDF, 2,9 MB)

Naar boven

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Kopenhagen (Denemarken), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Naar boven

Algemeen

Groenland is een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken. Het ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Geografisch is Groenland een deel van het continent van Noord-Amerika.

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Groenland.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Geen Nederlandse ambassade in Groenland

Er is geen Nederlandse ambassade in Groenland. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Kopenhagen, Denemarken.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Honorair Consulaat in Nuuk:

Kissarneqqortuunnguaq 9
P.O. Box 510 3900 Nuuk
Telefoon: 00 299 32 12 52
Privé: 00 299 55 57 95
Fax: 00 299 32 58 77
E-mail: advokat@paulsen.gl

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Naar boven

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelenom malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of in het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Denemarken in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Tips van de ambassade

Groenland is een dunbevolkt en uitgestrekt land waar maar weinig toeristen komen. Daardoor zijn er weinig vervoersmogelijkheden en is het er duur. In Groenland kan het erg koud zijn. Zorg daarom voor voldoende warme kleding.

Ga goed voorbereid op pad

Trekt u de vrije natuur in Groenland in? Ga dan goed voorbereid op pad, volg lokale adviezen op en zorg dat bekend is waar u verblijft. Houd rekening met snel wisselende weersomstandigheden.

IJsberen

Er komen ijsberen voor in Groenland, maar de kans dat u ze tegenkomt is vrij klein. Waar ze wel voorkomen geven lokale bewoners advies. U mag geen ijsberen doden, behalve als u in direct gevaar verkeert. Komt u in de buurt van een ijsbeer? Maak dan zoveel mogelijk lawaai om hem af te schrikken.

Naar boven

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven