Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Bestolen in het buitenland

Bent u bestolen in het buitenland? Doe dan aangifte bij de lokale politie. Mogelijk kan de Nederlandse ambassade of het consulaat u helpen. Bijvoorbeeld met de aanvraag van een noodpaspoort of advies over hoe uw familie of vrienden geld kunnen overmaken.

Aangifte doen van diefstal
Bij verlies of diefstal wordt u geadviseerd direct aangifte te doen bij de lokale politie. Vraag een schriftelijk bewijs van aangifte. Dat heeft u nodig voor uw verzekering.

Pas blokkeren
Laat uw betaalpas(sen) zo snel mogelijk blokkeren wanneer u deze kwijt bent. Vanuit het buitenland kunt u daarvoor met de Bankpassen Meldcentrale bellen via nummer +31 88 38 55 372

Ambassade kan helpen
De Nederlandse ambassade in het buitenland kan u helpen als u bestolen bent in het buitenland. Bijvoorbeeld door een noodpaspoort of laissez-passer te verstrekken als uw reisdocumenten zijn gestolen. Een laissez-passer wordt alleen uitgegeven als het niet mogelijk is op tijd een noodpaspoort te verstrekken. De ambassade kan u ook helpen met advies over hoe familie en vrienden geld kunnen overmaken als u uw betaalpas(sen) kwijt bent.

De ambassade kan niet in alle gevallen helpen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk geld te lenen om advocaten, hotels of apotheken te betalen. Ook betaalt de ambassade geen vliegticket voor uw terugkeer naar huis.