Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Meld je aan voor de Dutch Lunch Talk op 30 maart

De kunst van het ouder worden: hoe kun je ouder worden zonder het te zijn?

Aan alle Nederlandstaligen in Kopenhagen en omgeving! Spring tussen de middag op de fiets voor een broodje en een korte lezing op de ambassade! Dutch Lunch Talks is een serie van lunchlezingen met boeiende maatschappelijke thema¹s. Na afloop is er nog even tijd om te netwerken en verder te discussiëren, voordat je weer terug naar je werk gaat.

Rudi Westendorp geeft de derde Dutch Lunch Talk

Gouden protheses tonen de tand des tijds. We krijgen toenemend bulten en blauwe plekken, en lijden aan letsel of verstoringen van organen. Maar steeds beter kunnen we worden opgelapt en daarmee kunnen we langer vertrouwen op een goed functionerend lijf dan ooit tevoren. Daarom worden we ook steeds ouder. Maar hoe kunnen we ouder worden zonder het te zijn? Terwijl wij de littekens van het verouderingsproces vaak negatief beleven, toont de Japanse traditie van Kintsugi hoe gebroken aardewerk zichtbaar wordt gerepareerd met lak en stofgoud. Hierdoor geïnspireerd laat een tentoonstelling in het Medical Museion zien hoe de geneeskunde en technologie ons kwetsbare lichaam probeert te repareren. Wat kunnen we leren van Kintsugi als metafoor dat we ouder worden zonder het te zijn?
 
Tijdens de derde Dutch Lunch Talk wordt dit onderwerp besproken door Rudi Westendorp, sinds 2015 Professor aan de Faculty of Health and Medical Sciences aan de University of Copenhagen en een van de directeuren van het interdisciplinaire Center for Healthy Aging.
 
Aanvang: 11:30 uur (broodjes worden aangeboden door de ambassade).
 
Uitnodiging: http://bit.ly/2lN2P8i
Online registratie: https://goo.gl/forms/UAXPqlCANKYISaO12 (deadline: 24 maart)
 
Locatie:
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
Toldbodgade 33
1253 Kopenhagen K
 
We hopen je te zien op 30 maart of bij een van de andere Talks!

P.S. Reserveer alvast de datum van de volgende Dutch Lunch Talk:
- 18 mei: Badeloch Vera Noldus (duurzaamheid in de bouw)