Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Meld je aan voor de Dutch Lunch Talk op 26 januari!

Mirjam van Praag geeft Dutch Lunch Talk

Spring tussen de middag op de fiets voor een broodje en een korte lezing op de ambassade! Dutch Lunch Talks is een serie van lunchlezingen met boeiende maatschappelijke thema’s. Na afloop is er nog even tijd om te netwerken en verder te discussiëren, voordat je weer terug naar je werk gaat.

Zo ouder, zo kind? Kan je ondernemerschap leren of is het aangeboren?

Ouderlijk ondernemerschap is een sterke, misschien zelfs de sterkste, factor die de keuze voor ondernemerschap beïnvloedt. Verschillende studies hebben bewezen dat ouders die zelf ondernemer zijn vaak kinderen krijgen die uiteindelijk ook ondernemer worden. Minder bekend is of deze 'intergenerationele transmissie' van ondernemerschap voortkomt uit een aangeboren karaktereigenschap (nature) of een aangeleerde karaktereigenschap (nurture). Hebben ondernemende ouders ook effect op het succes van ondernemers? Kunnen behalve ouders, ook scholen een rol spelen bij het aanleren van ondernemerschap?

Tijdens de tweede Dutch Lunch Talk wordt dit onderwerp besproken door Mirjam van Praag, sinds 2014 Mærsk Mc-Kinney Møller Professor of Entrepeneurship aan Copenhagen Business School.


Aanvang: 11:30 uur (broodjes worden aangeboden door de ambassade).
 

Uitnodiging
Online registratie
 
Organisatie en contact:
Hanneke Huberts
Marcel Bogers

Locatie:

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
Toldbodgade 33
1253 Kopenhagen K
 
Zet de volgende Dutch Lunch Talks vast in je agenda!
- 30 maart 2017: Badeloch Vera Noldus (duurzaamheid in de bouw)
- 18 mei 2017: Rudi Westendorp (Wie is oud?)