Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

Veel onduidelijk
Veel is op dit moment nog onduidelijk. Voor heel België is op dit moment het hoogste veiligheidsniveau van kracht. De EU heeft alle werkgroepoverleggen voor dinsdagmorgen 22 maart geannuleerd. Minister Koenders reageert vanuit Indonesië en roept Nederlanders op niet naar Brussel te reizen: ‘Op dit moment weten we nog niet of er Nederlandse slachtoffers zijn te betreuren. De ambassade staat in nauw contact met de lokale autoriteiten om te achterhalen of er sprake is van Nederlandse slachtoffers.’

Reisadvies leidend
Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt u op de hoogte van de meest actuele stand van zaken voor reizen naar België.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u op dit moment om niet naar Brussel te reizen tot er meer duidelijkheid is over de situatie.

Zie ook:

Nederlandstalig nieuwsbericht van premier Rutte

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/03/22/reactie-rutte-n-a-v-aanslagen-brussel

Nederlandstalig nieuwsbericht van minister Koenders

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken/nieuws/2016/03/22/koenders-roept-nederlanders-op-niet-naar-brussel-te-reizen

Engelstalig nieuwsbericht van premier Rutte

https://www.government.nl/latest/news/2016/03/22/prime-minister-rutte-s-initial-response-to-the-brussels-attacks