Nederlandse Ambassade in Kopenhagen, Denemarken

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 15

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Meld je aan voor de Dutch Lunch Talk op 30 maart

Aan alle Nederlandstaligen in Kopenhagen en omgeving! Spring tussen de middag op de fiets voor een broodje en een korte lezing op de ambassade! Dutch Lunch Talks is een serie van lunchlezingen met boeiende maatschappelijke thema¹s. Na afloop is er nog even tijd om te netwerken en verder te discussiëren, voordat je weer terug naar je werk gaat.

2 Meld je aan voor de Dutch Lunch Talk op 26 januari!

Spring tussen de middag op de fiets voor een broodje en een korte lezing op de ambassade! Dutch Lunch Talks is een serie van lunchlezingen met boeiende maatschappelijke thema’s. Na afloop is er nog even tijd om te netwerken en verder te discussiëren, voordat je weer terug naar je werk gaat.

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

5 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd. Deze uitkomst is niet waar het kabinet op had ingezet. Dinsdag 12 april volgt de definitieve uitslag, maar het is duidelijk dat de ratificatie nu niet zonder meer doorgang kan vinden. Het kabinet zal zich nu beraden op het advies dat met dit referendum is gegeven en hierover in overleg treden met het parlement. Vervolgens zal ook worden gesproken met de Europese partners en Oekraïne. Dit proces zal tijd en zorgvuldigheid vergen om te kunnen komen tot een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

6 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

7 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

8 Grenscontrole tussen Denemarken en Zweden

Zoals bekend hebben de Deense en Zweedse autoriteiten besloten tot het invoeren van grenscontroles. Op dit moment worden deze niet stelselmatig uitgevoerd, maar de situatie is aan verandering onderhevig. Onder elke omstandigheid is het, wanneer u over de Nederlandse nationaliteit beschikt, van belang dat u zich bij de grens moet kunnen identificeren met een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart.

9 Koenders: Crises van vandaag vragen om flexibele diplomatie

‘Quick fixes bestaan niet voor de uitdagingen van vandaag: we zullen lange tijd, in internationaal verband, hard moeten werken aan blijvende oplossingen voor de brandhaarden om ons heen. Dit schrijft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in zijn beleidsagenda voor 2016. ‘Het vraagt om een dynamische en flexibele diplomatie, keuzes en innovatief gebruik van middelen, om samenwerking in oude én nieuwe coalities. De internationale diplomatie draait op volle toeren. Dat trekt een zware wissel op Buitenlandse Zaken, maar is nodig voor onze veiligheid en welvaart.’

10 Ambassade gesloten op 19 september

De ambassade is gesloten op 19 september. Het is op deze dag niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen of op te halen. Onze excuses voor het ongemak.